Tarlós: legalább 20-25 milliárd forint hiányzik a tömegközlekedésből

"Alsó hangon" 20-25 milliárd forint hiányzik a budapesti tömegközlekedés büdzséjéből, az idei évi hiány pedig ebből 15 milliárd forintot tesz ki - mondta Tarlós István, főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés keddi ülésének szünetében újságíróknak, hangsúlyozva, hogy a budapesti tömegközlekedés költségvetésében "nincsenek dugipénzek", a főváros pedig nem akarja becsapni a kormányt.

Kérdésre válaszolva Tarlós István nem tudta megígérni, hogy nem lesz járatritkítás, az ugyanis szerinte a kormánnyal kötendő megállapodástól függ. A budapesti tömegközlekedés nagyon drága dolog, aminek a súlyát nem tudják felmérni "azok, akiknél mondjuk hat csuklós buszból áll a tömegközlekedés" - fogalmazott, hozzátéve, a kormányfő pontosan tudja, miről van szó, és biztos abban, hogy megtalálják majd a megoldást. "Orbán Viktor miniszterelnökkel eddig is mindig szót értettünk, ezután is szót fogunk érteni, még akkor is, ha ettől nem mindenki boldog" - mondta a főpolgármester, majd megjegyezte, utóbbi kijelentéssel nem az újságírókra gondol.

Tarlós István szólt arról is, hogy a kormány a budapesti tömegközlekedés támogatásával nem átvállal valamit, hanem az államtól átvett kötelező feladatot finanszíroz.

Kapcsolódó cikk

A főpolgármester a miniszterelnökhöz fordul a BKV finanszírozása ügyében – mondta pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján Tarlós István. Úgy fogalmazott: ha a jelenlegi helyzet nem változik, a BKV jövőre finanszírozhatatlanná válhat, és nagyon komoly járatritkítások várhatók.