Tarlós István Szentpéterváron: Budapest együttműködési megállapodást kötött az orosz nagyvárossal

Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Georgij Poltavcsenko, Szentpétervár kormányzója

​Együttműködési megállapodást kötött Budapest és Szentpétervár, a dokumentumot ma írta alá az orosz nagyvárosban Tarlós István főpolgármester és Georgij Poltavcsenko kormányzó. A megállapodást előzőleg december 2-án hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

A dokumentum szerint a felek támogatják az együttműködést a városépítés és az építészet terén, valamint a szakértői eszmecserét a történelmi és kulturális műemlékek helyreállításának korszerű módszereiről. Tapasztalat- és technológiacserét folytatnak a városgazdálkodás és a városrendezés, valamint a városi környezet minőségének javításának terén. Együttműködnek a környezetvédelem és természetgazdálkodás, azon belül az ipari és kommunális hulladék feldolgozása és újrahasznosítása, a városi vízgazdálkodás, ivóvízellátás és szennyvíztisztítás területén. A felek támogatják a tapasztalatcserét a közösségi közlekedés és infrastruktúra fejlesztése terén. A megállapodás ezenfelül kiterjed a gazdasági, turisztikai, oktatási és kulturális együttműködésre, beleértve a két város levéltárainak együttműködését.

Tarlós István a hét elején érkezett ötnapos hivatalos látogatásra Oroszország második legnagyobb városába. Budapest főpolgármestere részt vett egyebek között a Budapest hídjai című kiállítás megnyitóján – a tárlat a két város levéltárai között tavaly kötött együttműködési megállapodás nyomán jött létre – és a IV. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum ünnepélyes záró rendezvényén, valamint megtekintette az első szentpétervári városi business-inkubátorházat.

 

Szűcs Somlyó Mária

kommunikációs igazgató

Hírek

RSS megtekintés