Tarlós István nagyköveteknek adott újévi fogadást a Városházán

Tarlós István, Budapest főpolgármestere köszönti a meghívottakat a Budapestre akkreditált nagykövetek tiszteletére rendezett újévi fogadáson

Újévi fogadást adott Tarlós István főpolgármester a Budapestre akkreditált nagyköveteknek a Városházán csütörtök délután.

Budapest kiegyensúlyozott kapcsolatra törekszik a fővárosokkal – mondta a fogadást megnyitó beszédében Tarlós István. Hozzátette: a várospolitikusok könnyebb helyzetben vannak, mint a diplomaták, mert nem kötik őket annyira a diplomácia szabályai, kötetlenebbül beszélhetnek és a diplomatáknak adott esetben akár segíteni is tudnak.

Budapest főpolgármester úgy fogalmazott: főpolgármestersége eddigi öt évében az volt a cél, hogy biztonsággal működtessék a várost, és a lehetőségek keretei között fejleszteni tudják azt. Kitért rá, hogy az elmúlt négy évben Magyarország és Budapest „a külföldi protokoll-listák szerint az élhető városok sorában és más rangsorokban is rohamléptekkel halad előre”, és mára már előkelő helyet foglal el a világ és Európa fővárosainak sorában.

 

Hírek

RSS megtekintés