Partnerségi egyeztetés a Fővárosi Településszerkezeti Terv és a Fővárosi Rendezési Szabályzat módosításáról (XVII.ker– Hatvan vasútvonal)

Tájékoztató a Fővárosi településszerkezeti terv és Főváros rendezési szabályzat a (XVII. kerület, MÁV Budapest – Hatvan (80. számú) vasútvonal fejlesztését érintő módosításának partnerségi egyeztetéséről.
 
A Fővárosi Közgyűlés megalkotta a Fővárosi rendezési szabályzatról (FRSZ) szóló 5/2015. (II. 16.) számú önkormányzati rendeletet, az 50/2015. (I. 28.) számú határozatával pedig elfogadta a Fővárosi településszerkezeti tervet (TSZT 2015). 
Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 8. § (2) bekezdésére, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet (Továbbiakban: Korm. rendelet) 42. §-ára hivatkozással tájékoztatjuk az érintetteket, hogy Budapest Főváros Önkormányzata megindította Budapest XVII. kerület, MÁV Budapest - Hatvan (80. számú) vasútvonal fejlesztését érintő területre vonatkozóan a Fővárosi településszerkezeti terv és a Fővárosi rendezési szabályzat módosításának partnerségi egyeztetés eljárását.
 
A Budapest-Hatvan vasútvonal fejlesztése a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvény hatálya alá tartozik ezért a Korm. rendelet alapján a településrendezési eszközök módosítása tárgyalásos eljárás keretében történik.
 
A rendezés alá vont terület Budapest XVII. kerület, MÁV Budapest - Hatvan (80. számú) vasútvonal fejlesztését érintő területe, célja az 5/2015. (II. 16.) Főv. Kgy. rendelettel jóváhagyott FRSZ, és az 50/2015. (I. 28.) Főv. Kgy. határozattal elfogadott TSZT 2015 e területre vonatkozó módosítása.
 
A Fővárosi Önkormányzat a hatályos településrendezési eszközök módosítását a 369/2015. (III. 23.) Főv. Kgy. határozattal elfogadott partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően folytatja le, amelyek a Budapest Portálon a Közérdekű adatok\Tájékoztatások, hirdetmények menüpont alatt, és a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján  megtekinthetők.
 
A módosítással kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani
2015. április 15.  – 2015. május 14. között
 
• elektronikus levélben a varosrendezes@budapest.hu címre küldve;
• postai úton a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának címezve
(1052 Budapest, Városház utca 9-11.);
• a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület,
Bárczy István utca 1-3.) személyesen lehet.
 
Tájékoztatjuk, hogy a véleményezéshez szükséges teljes nevének megadása, ennek hiányában véleményét nem tudjuk figyelembe venni. Nevének megadásával az adatkezeléshez szükséges hozzájárulását megadottnak tekintjük. Nevét kizárólag a terv készítéséhez kapcsolódó véleményezésével összefüggésben kezeljük.