Olimpiai bajnokok díjaztak diákolimpikonokat

London és Atlanta olimpiai bajnokai, valamint válogatott sportolók díjazták kedden a 2014/15-ös tanév diákolimpiáinak legsikeresebb fővárosi versenyzőit a Magyar Sport Házában.

Az eseményen 208 fővárosi gyereket jutalmazott a Budapesti Diáksport Szövetség.

A 7-19 éves korosztály sportolóinak a díjakat a három olimpiai bajnok, az úszó Czene Attila, a kajakos Dombi Rudolf és a kalapácsvető Pars Krisztián mellett Dávid Kornél, a kosárlabda-válogatott volt játékosa és Juhász Roland válogatott labdarúgó adta át.

A budapesti szintű diákolimpiák 17 000 résztvevője közül a legjobbak jutottak tovább az országos megmérettetésre, közülük 208 budapesti fiatal szerzett aranyérmet. A legsikeresebbek atlétikában, úszásban, labdarúgásban és kosárlabdában voltak a fővárosiak.

"A Fővárosi Önkormányzat kiemelt támogatásának köszönhetően a korábbi évekhez képest lényegesen több versenyzési lehetőséget tudtunk biztosítani az intézmények számára. Ennek eredményeképpen mintegy 40 százalékkal nőtt a budapesti versenyeken résztvevő diákok száma" - nyilatkozta Varga András, a Budapesti Diáksport Szövetség elnöke.​

MTI