Nyári nosztalgiajáratokat indít a BKK

Idén júliusban is útra kelnek a BKK és a BKV nagy népszerűségre szert tett nosztalgiajáratai, a buszok, villamosok és trolik. A BKK idén nyáron is számos nosztalgiamenettel várja az érdeklődő közlekedésbarátokat. Az elmúlt évek során rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiamenetek most további különleges útvonalakra térnek: rendkívüli helyszíneken örökíthetnek meg a fotósok kivételes járműveket, a régmúlt szerelmesei pedig számos nosztalgia-autóbusz, -trolibusz és -villamos közül választhatnak.
 
Július 4-én, szombaton ismét Budapest határain túlra is utazhatnak nosztalgiajárattal a régmúlt szerelmesei. Ezen a napon a C jelzésű, Ikarus 180-as nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között szállítja utasait. 
 
Július 5-én, július 12-én, július 19-én és július 26-án  vasárnap az 1912-es gyártású, E jelzésű, favázas nosztalgiavillamos, a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között szállítja a nosztalgiázni vágyókat.
 
Július 18-án, szombaton a C jelzésű, Ikarus 180-as nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városliget között várja a régmúlt szerelmeseit.
 
Július 25-én, szombaton, pedig az ST jelzésű ZiU–9B trolibusz a 70-es, a 74-es és a 78-as troli vonalán, a Csáktornya park és a Kossuth Lajos tér M (Kozma Ferenc utca) között várja az érdeklődőket.
Fotós nosztalgiajárat július 11-én
Július 11-én, szombaton F jelzéssel, a forgalomból több éve kivont UV,  fotós nosztalgiavillamos közlekedik az Örs vezér tere és a Bécsi út / Vörösvári út útvonalon. A férőhelyek száma korlátozott, ezért csak azok vehetnek részt ezeken a nosztalgiautakon, akik előzetesen regisztrálnak a BKK weboldalán található űrlapon.
 
A nosztalgiajáratokon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani. 
A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet).
 
Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak a nosztalgiajáratokon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak.
A nosztalgiajáratokról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található: http://www.bkk.hu/nosztalgia/
 
A járatok és indulási időpontok változtatásának jogát fenntartják.
 
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.