Női értékek – értékteremtő nők: konferencia a Városházán

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes beszédet mond a Női értékek – értékteremtő nők címmel rendezett konferencián a Városháza dísztermében

​Női értékek – értékteremtő nők címmel rendezett konferenciát a Városházán a Hungarikum Szövetség pénteken, a családok nemzetközi napján. A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, védnöke pedig Tarlós István főpolgármester volt.

A humán területen különösen nagy szükség van a női empátiára, odafigyelésre – mondta a konferencián Szalay-Bobrovniczky Alexandra, főpolgármester-helyettes. Kiemelte, hogy a nőknek fontos szerepük van az egyensúlyra törekvésben, a kompromisszumkészségben, a jótékonyság, a társadalmi szerepvállalás és a szociális érzékenység terén.
 
A Hungarikum Szövetség 2011-ben alakult közhasznú egyesület. Azokat a termékeket, alkotásokat, szellemi értékeket, illetve gyártóikat, alkotóik örököseit fogja össze, amelyekről a világon mindenütt eszébe juthat az embereknek Magyarország.
 
Az egész napos rendezvényen előadásokat tartottak a család, a tudomány, a gazdaság, a kultúra, a művészet, a sport és a közélet kiemelkedő női alkotói. A többi között előadást tartott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója A színház és a nő témában, Jókai Anna Kossuth-Nagydíjas író pedig a Női, férfi értékalkotásról beszélt.

Hírek

RSS megtekintés