Májusban is útra kelnek a BKV nosztalgiajáratai

A BKK Zrt. 2015. májusában is számos nosztalgiajárattal várja a régmúlt szerelmeseit. A május elsejei hosszú hétvégén, valamint pünkösd és gyermeknap alkalmából nosztalgiavillamossal, -autóbusszal, -trolibusszal, valamint HÉV-vel utazhatnak. A nosztalgiajáratokat – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet igénybe venni.

Nosztalgiázás a május 1-jei hosszú hétvégén

A május 1-jei hosszú hétvégén nosztalgiavillamos, -autóbusz, -trolibusz és HÉV várja az érdeklődőket.
Május 1-jén a kötöttpályás nosztalgiajárművek közül az E jelzésű, 1074-es pályaszámú favázas villamos a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között közlekedik, míg a G jelzésű nosztalgia HÉV-vel az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között utazhatnak.
Ezen a napon az I jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városliget között; a néhány éve elbúcsúztatott ZiU–9B trolibusz a 74-es és a 72-es trolibusz vonalán, a  Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között várja az érdeklődőket.

Az ünnepi hétvégén – május 2-án és 3-án – további nosztalgiavillamosok várják a régmúlt szerelmeseit. Május 2-án, szombaton a B jelzésű, 492-es pályaszámú Bengáli csuklós villamos a Széll Kálmán tér M és a Deák Ferenc tér M között jár majd.
Május 3-án, vasárnap pedig a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a J jelzésű, 436-os pályaszámú és a 611-es favázas villamossal lehet nosztalgiázni.

Nosztalgiázás a pünkösdi hétvégén

Pünkösd hétvégéjén nosztalgia-autóbusz, csuklós nosztalgiavillamos és számos favázas villamos is közlekedik.
Május 23-án, szombaton az E jelzésű, 1074-es pályaszámú favázas barna villamos a Móricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között jár majd.
Május 24-én, pünkösdvasárnap a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között közlekedő, J jelzésű, 436-os és 611-es pályaszámú favázas villamos, valamint a Deák Ferenc tér M és Szentendre közötti C jelzésű nosztalgia-autóbusz várja az érdeklődőket.
Május 25-én, pünkösdhétfőn az 1964-ben gyártott B jelzésű, 492-es pályaszámú Bengáli csuklós nosztalgiavillamos a Széll Kálmán tér M és a Deák Ferenc tér M között várja utasait.

Gyermeknapi nosztalgia

Május 31-én, a gyermeknapon a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a J jelzésű, 2624-es pályaszámú acélvázas villamos várja a régmúlt szerelmeseit.
Ezen a napon az Ikarus gyár sorozatban gyártott első csuklósautóbusz-típusa, az I jelzésű Ikarus 180 nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városliget között szállítja az érdeklődőket.
A nosztalgiavillamoson és -autóbuszon kívül az 1952-ben gyártott G jelzésű nosztalgia HÉV az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között várja az utasokat. Ezen a napon egy igazi különlegességnek számító nosztalgiatrolival is lehet utazni. Az U jelzésű sárga IK–260T típusú, 600-as pályaszámú trolibusz a 74-es és a 72-es trolibusz vonalán, a  Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között közlekedik majd.

A hónap további hétvégéin, 10-én és 17-én a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér, valamint a Boráros tér H és a Jászai Mari tér között favázas és acélvázas nosztalgiavillamosok közlekednek. Május 10-én a J jelzésű, 2624-es pályaszámú acélvázas villamos a Boráros tér H és a Jászai Mari tér között, míg május 17-én a szintén J jelzésű, 436-os favázas villamos a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között szállítja a régmúlt szerelmeseit.

A nosztalgiajáratokon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak.
 
A nosztalgiajáratokról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található: http://www.bkk.hu/nosztalgia/.
 
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
 

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.

Hírek

RSS megtekintés