Indul a fővárosi strandszezon

Az elsők között nyitott meg a Palatinus strand a Margitszigeten

Az idei strandszezonban elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitják meg kapuikat a budapesti strandok sorában. Ugyan a Dagály fürdő nyitva tartását az úszó világbajnokságra épülő vizes komplexum építési munkálatai befolyásolhatják, addig is számos kedvezménnyel, családi jegyekkel, Strandváró nappal várják idén is a nap és a víz szerelmeseit a budapesti strandok.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében közel 40 millió Ft összeget fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A strandok területén közel 50 ezer egynyári virágot ültettek ki . A nyári időszakban 35 hektár zöld területet gondoznak a kertészek.

Strandok nyitása
​Fürdő, strandNyitás időpontja
​Dagály Fürdő (strandterület)​május 1.
​Palatinus Strandfürdő​május 1.
​Csillaghegyi Strandfürdő​május 30.
​Paskál Strandfürdő​május 30.
​Római Strandfürdő​május 31.
​Pünkösdfürdő Strandfürdő​június 6.

 

A standfürdők zárására tervezetten szeptember 6-án, vasárnap kerül sor (kedvező időjárás esetén szeptember 13-án).

 

Strandbelépők árai

Az idei strandszezonban is számos kedvezménnyel igyekszünk a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is, hiszen jelentős kedvezménnyel várjuk őket. Továbbá 20 alkalmas bérleteink akár 25%-os kedvezményt biztosítanak vendégeink részére. A tavalyi év tapasztalatai alapján a belépő ára a Csillaghegyi Strandon az idei szezonban egységesen 900 Ft, míg a Paskál Strandon egységesen 1.200 Ft lesz.

Hétvégi árak

​Palatinus ​Római ​Pünkösdfürdő
​Felnőtt belépő​3.200 Ft​2.600 Ft​1.800 Ft
​Gyerek és nyugdíjas belépő​2.300 Ft​1.800 Ft​1.400 Ft
​Családi belépő
(2 felnőtt + 2 gyerek) 

8.100 Ft
(26% kedvezmény) 

​7.000 Ft
(20% kedvezmény)
​5.000 Ft
(22% kedvezmény)
 

A kitűnő bizonyítványt szerző, általános iskolai tanulóknak idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek a fürdők, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé kapnak meg a tanévzáró ünnepségeken. A korábbi programok sikerének köszönhetően az akciót idén is az összes, budapesti kerületre kiterjesztjük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, és a Csepeli Városgazda Zrt. bevonásával. Az idei év újdonsága, hogy a gyerekek nemcsak strandbelépőt, hanem a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából egy cirkuszi belépőt is kapnak. Így várhatóan közel 20.000 belépő kerül kiosztásra. A kezdeményezés hozzájárul az iskolák életének felpezsdítéséhez és a gyerekek, családok igényes szórakozásának biztosításához.

Programok

A Széchenyi Fürdőben szombatonként közel harminc alkalommal Szecska-party megszervezésére kerül sor, amelyen minden alkalommal más zenei műfaj (funk, soul, R’n’B, house, dance floor jazz, stb.) mutatkozik be. A részletes program és az aktuális információk folyamatosan nyomon követhetőek a Facebook Szecska, valamint Imádom a budapesti strandokat! oldalain.

A nyár folyamán számos családi program is várja az érdeklődőket, így 2015. június 29. – július 12. között a Római Strandon, a Minimax Gyerekstrand keretén belül nemcsak Pici Cicával és Maci Kutyával találkozhatnak a gyerekek, hanem számos játékot próbálhatnak ki, elsősorban a vízhez és a foci vébéhez kapcsolódva.

A nyár folyamán, idén is megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program és számos, egyéb családi és sportrendezvénnyel tesszük még színesebbé a strandok életét.

Új nyitva tartás a Rudasban

2015. május 1-től a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda wellness részlege, valamint a hozzátartozó szauna világ új nyitva tartása – 8:00-22:00 óra között - lehetővé teszi az esti fényekben pompázó Budapest felejthetetlen látványának megcsodálását is.

Hírek

RSS megtekintés