Júniusban megnyílik a megújult Hullám Csónakházak Rendezvényközpont

A XX. kerületi Duna parton található Hullám Csónakházak rendezvényközpont megújult épülete

​Sajtótájékoztatóval egybe kötött épület bemutatót tartottak május 28-án a XX. kerületi Duna parton található Hullám Csónakházak rendezvényközpont . A csónakházak felújítása a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat keretében zajlik a XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata megvalósításában.

A több ütemre tervezett felújítás első ütemének teljes költsége meghaladja a 308 millió forintot, melyhez a fővárosi pályázat 220 millió forint támogatással járult hozzá.

A Hullám Csónakházak felújítása egy olyan hosszú távú program része, mely során az egykori „Somody Csónakházak” területe éled újjá a Kis-Duna 270 m hosszú, csendes, pesterzsébeti szakaszán.
 
 
 
A projekt a Budapest kihasználatlan közösségi tereinek megújítását célozó fővárosi Tér_Köz pályázat célkitűzéseivel összhangban hozzájárul a Duna-part területeinek megújításához, és a 65 000 fős kerület lakosainak életmódváltozásához.
 
A Hullám Csónakházak rendezvényközpont fokozatosan megújuló kulturális, közösségi térként 2015 júniusától komplex programokkal, sport- és szabadidőközponttal várja a látogatókat.

Hírek

RSS megtekintés