Javuló közlekedési feltételek a Városmajor utcában és a János kórház környékén

​Csökkentek a közúti torlódások a XII. kerületi Városmajor utcában és az odavezető utakon mindkét irányban, amióta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) módosította a Csaba utcai és a Szilágyi Erzsébet fasori csomópont jelzőlámpa-programját, valamint a Diós árok csomópontjában a befelé haladó sáv terhére kiszélesítette a kifelé haladó forgalmi sávot.

A BKK folyamatosan dolgozik azon, hogy csökkentse a Széll Kálmán tér átépítésével összefüggő közúti torlódásokat. Szerda óta a Hegyvidék felől a Szilágyi Erzsébet fasoron a városhatár felé haladóknak is csökkenhet az utazási idejük, mert nem csak a Diós árokból, de a Kútvölgyi útról is kanyarodhatnak balra. 
 
A BKK folyamatosan dolgozik azon, hogy csökkentse a Széll Kálmán tér átépítésével kapcsolatos közúti torlódásokat nem csak a téren, de a tágabb környezetében is. Ennek érdekében módosította a jelzőlámpa-programokat a Városmajor utcában a Csaba utcai és a Szilágyi Erzsébet fasori csomópontban, hosszabb ideig biztosítva a szabadjelzést a főirány számára. Ezen kívül a befelé haladó sáv terhére kiszélesített forgalmi sávon haladhatnak a Városmajor utca Diós árok csomópontjában a városhatár felé közlekedők, ezáltal a Diós árokba bekanyarodó járművek félre tudnak húzódni és nem tartják fel az egyenesen továbbhaladókat.

A forgalomsegítő intézkedések eredményekén a Városmajor utcában, valamint az odavezető utakon egész nap, mindkét irányban csökkentek a torlódások, amelyek korábban az erre közlekedő buszok menetrendjében is késéseket okoztak.
 
Május 20-a (szerda) óta tovább javult a helyzet a Szent János Kórház környékén: csökkentek a Diós árkon kialakuló torlódások, mert a Kútvölgyi útról is lehetséges balra, a Szilágyi Erzsébet fasorra kanyarodni. A Hegyvidék felől eddig csak a Diós árokból lehetett megközelíteni a Szilágyi Erzsébet fasor városhatár felé haladó irányát. A csomópont telezöldes irányítással működik, azaz a Szilágyi Erzsébet fasor felé balra kanyarodóknak előnyt kell adniuk a fasor felől a Kútvölgyi út felé egyenesen közlekedőknek.

A Szilágyi Erzsébet fasoron a Széll Kálmán tér felől a Kútvölgyi út felé tartóknak ezentúl számítaniuk kell balra kanyarodó járművekre. A Kútvölgyi út–Szilágyi Erzsébet fasor kereszteződésében a korábban jellemző csomóponti keresztbenállások megakadályozása érdekében a jelzőlámpa módosított sorrendben adja ki az egyes irányok számára a szabadjelzést.

Budapesti Közlekedési Központ