Fővárosi támogatással újult meg a XVIII. kerületi Kossuth tér

A megújult XVIII. kerületi Kossuth tér

A XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának projektje a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat keretében valósult meg. A 226,6 millió Ft összköltségű projekt megvalósulását a Főváros 173,7 millió Ft-tal támogatta.

Az ünnepélyes megnyitón, november 11-én, Ughy Attila kerületi polgármester mondott beszédet, majd a tervezők vezették körbe az érdeklődőket a park újonnan kialakított sétányain.

A park struktúráját és útvonalvezetését tekintve is megújult, érdekesség, hogy a burkolati mintákat és az ülőfelületeket a kerület egyik leghíresebb lakójának, Kondor Béla képzőművész rajzának motívumai alapján tervezték. A park egy közösségi célokat szolgáló épülettel és színpaddal is kiegészült, ahol Kondor Béláról is megemlékeznek, illetve vendéglátóegység is helyet kap.

A park összes fáját megtartották, a zöldfelületek mértékét növelték, és a korábbi utak szélességét lecsökkentették, illetve minőségi burkolattal látták el a járófelületeket. Az így kialakult tér jóval nagyobb zöldfelületi aránnyal és értékes növényállománnyal, illetve a diákok által létrehozott fűszerkerttel is büszkélkedhet. A pestszentlőrinci Kossuth tér ugyanis több ütemben újult meg, a projekt első ütemeként 2014 őszén a szomszédos Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola tanulói egy hetes workshop keretében fűszerkertet építettek, majd záróütemként idén, 2015-ben sor került a nagyméretű park revitalizációjára is.

Hírek

RSS megtekintés