Fővárosi támogatással újult meg a békásmegyeri idősek klubja

Szeneczey Balázs (j) városfejlesztési főpolgármester-helyettes és Bús Balázs (b) polgármester ünnepélyesen átadja az idősek klubját

Ünnepélyesen átadta tegnap a békásmegyeri Heltai Idősek Klubját Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes és Bús Balázs polgármester. A III. kerület a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázatán nyert támogatást a projekt megvalósítására, a támogatás összege 385.150.000 Ft.

A megnyitón is bebizonyosodott, hogy a közösségi ház kialakítása valós igényeken alapult, hiszen nagyon sok leendő látogató vett részt az eseményen. A TÉR_KÖZ pályázat célja volt olyan kezdeményezések támogatása, amelyek nemcsak az épített környezet megújulását, hanem a közösségek építését is szolgálják.

A „Multifunkcionális közösségi tér kialakítása Békásmegyeren - A Heltai Jenő tér melletti lakóterület rehabilitációja” elnevezésű beruházás során megújult a 270 négyzetméteres épület; az új, 100 fő befogadására alkalmas idősek klubja megnyitásával az érintettek lakókörnyezetükben gyalog is elérhetik a szociális szolgáltatásokat. A klubtagok számára lehetőséget nyújt közösségi együttlétre, kikapcsolódásra, aktív szabadidős tevékenységekre, egészséges testmozgásra, kulturális igények kielégítésére, szórakozásra, tanulásra, lelki fejlődésre, az egyéni képességek kibontakoztatására. Az idős klubtagok az intézményben koruknak és egészségi állapotuknak megfelelő meleg ételhez is hozzájuthatnak. A minimal art stílusban felújított épületrészben egy klubtermet és egy szabadidőszobát alakítottak ki, amelyek konferenciateremként vagy táncteremként is működhetnek. A klubban recepciós tér, irodák és pihenőhelyiség, valamint egy étkező, akadálymentes illemhely és zuhanyzó is található.

A projekt következő üteme a Heltai Jenő tér megújítása, amelyet várhatóan jövőre készül el. A multifunkcionális közösségi tér kialakítása a lakóterület rehabilitációjának egy fontos lépése.

Élő adás

Hírek

RSS megtekintés