Forgalomkorlátozások vasárnap délelőtt és kora délután a belvárosban futóverseny miatt

​2015. szeptember 13-án (vasárnap) délelőtt és kora délután futóversenyt rendeznek Budapesten több fő közlekedési útvonal – egyebek közt a Városliget, a Belváros, a Budai és a Pesti alsó rakpart, a Lánchíd és a Szabadság híd – lezárásával. A sportesemény ideje alatt számos közösségi közlekedési járat – a 2-es, a 4-es, a 6-os, a 47-es és a 49-es villamos, a 70-es, a 73-as, 75-ös, a 76-os, a 78-as és a 83-as trolibusz, továbbá a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 17-es, a 20E, a 30-as, a 30A, a 86-os, a 105-ös és a 230-as autóbusz – rövidített vagy módosított útvonalon viszi az utasokat. Ezért a BKK kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak a közlekedési változásokról a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazás használatával. A futóverseny a Városligetből rajtol, amelynek gyorsabb, kényelmesebb megközelítése érdekében reggel 7 és délelőtt 10 óra között a megszokottnál sűrűbben, 3 percenként közlekedik az M1-es metró.

Forgalomkorlátozások a közúti közlekedésben
2015. szeptember 13-án (vasárnap) reggel 8 és délután 14 óra között rendezik Budapesten a WizzAir Budapest félmaraton futóversenyt a város több fő útvonalának forgalomkorlátozásával.
A verseny útvonala: Olof Palme sétány–Hősök tere–Andrássy út–Bajcsy Zsilinszky út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Apáczai Csere János utca–Petőfi tér–Március 15. tér–Pesti alsó rakpart–Salkaházi Sára rakpart–Sóház utca–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Nina és Valdemar Langlet rakpart–Raoul Wallenberg rakpart–Friedrich Born rakpart–Sztehlo Gábor rakpart–Bem rakpart–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Eötvös tér–Jane Haining rakpart–id. Antall József rakpart–Carl Lutz rakpart–Carl Lutz rakpart–Szent István park–Újpesti rakpart–Jászai Mari tér–Széchenyi rakpart–Markó utca–Honvéd utca–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Nyugati téri felüljáró–Váci út–Ferdinánd híd melletti szervízút–Ferdinánd híd melletti szervízút–Lehel út–Dózsa György út–Hősök tere–Olof Palme sétány.
Számottevő forgalomkorlátozásra az alábbi helyszíneken kell számítani:
• Várhatóan 7 óra és 11:20 között lezárják a Salkaházi Sára rakpartot, a Pesti alsó rakpartot, a Jane Haining rakpartot, az id. Antall József rakpartot és a Carl Lutz rakpartot.
• Várhatóan 8 óra és 10:40 között lezárják a Nina és Valdemar Langlet rakpartot, a Raoul Wallenbert rakpartot, a Friedrich Born rakpartot, valamint a Sztehlo Gábor rakpartot.
• Várhatóan 8 óra és 13 óra között lezárják a Kós Károly sétányt a Hősök tere és a Hermina út között.
• Várhatóan 8:50 és 9:40 között lezárják az Andrássy út középső útpályáját a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út között. Az Andrássy út szervizútján ebben az időszakban is haladhat a közúti forgalom.
• Várhatóan 8:50 és 9:40 között lezárják a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi istván tér között.
• Várhatóan 8:50 és 9:55 között lezárják az Apáczai Csere János utcát.
• Várhatóan 9 óra és 10:20 között lezárják a Szabadság híd Pest felé vezető útpályáját.
• Várhatóan 9:05 és 10:25 között lezárják a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért tér és az Egri József utca között.
• Várhatóan 9:25 és 10:55 között lezárják mindkét irányban a Lánchidat. A Clark Ádám téri körforgalom Alagút és Lánchíd utca közötti szakaszát rendőri forgalomirányítással kétirányúsítják, a forgalom váltakozó irányban haladhat majd; a körforgalom fennmaradó része ebben az időszakban nem lesz elérhető.
• Várhatóan 9:30 és 11:20 között lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat az Alkotmány utca és a Nyugati téri felüljáró között. Lezárják a Nyugati téri felüljárót is, valamint a Váci utat a Lehel térig.
• Várhatóan 9:50 és 11:30 között lezárják a Lehel utcát a Lehel tér és a Dózsa György út között.
A felsorolt helyszínek közelében torlódásokra, a közúti forgalom lassulására kell számítani, ezért a BKK kéri, hogy nagyobb figyelemmel és türelemmel vezessenek.
Változások a tömegközlekedésben
A futóverseny a Városligetből rajtol, amelynek gyorsabb, kényelmesebb megközelítése érdekében reggel 7 és délelőtt 10 óra között a megszokottnál sűrűbben, 3 percenként közlekedik az M1-es metró.
A fent részletezett forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon viszi az utasokat, az alábbiak szerint.
2-es villamos
Várhatóan 9 óra és 10:35 között a 2-es villamos rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között viszi az utasokat. A Jászai Mari tér felé ebben az időszakban a Boráros tértől a 4-es és a 6-os villamossal célszerű továbbutazni.
Várhatóan 10:35 és 11:10 között a 2-es villamos továbbra is rövidített útvonalon közlekedik, azonban a Közvágóhíd H végállomástól immár a Kossuth Lajos tér M-ig.
A villamos részleges autóbuszos pótlására 9:30 és 11:10 között nyílik lehetőség, ebben az időszakban 2-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Boráros tér H az alábbi megállóhelyek érintésével:
• A Boráros tér H felől a Nyugati pályaudvar felé:
o Boráros tér H: a 15-ös és a 115-ös busz végállomása,
o Lónyay utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Czuczor utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Török Pál utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Kálvin tér M: a 9-es busz megállóhelye,
o Astoria M: a 9-es busz megállóhelye,
o Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállóhelye,
o Szent István Bazilika: a 9-es busz megállóhelye,
o Arany János utca M: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Hold utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Kossuth Lajos tér M: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Batthyány örökmécses: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz, a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
o Nyugati pályaudvar M: a 9-es busz megállóhelye,
o Nyugati pályaudvar M a buszvégállomáson.
• A Nyugati pályaudvar H felől a Boráros tér H felé:
o Nyugati pályaudvar M: a 923-as és a 934-es busz felszállóhelye,
o Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 70-es és a 78-as trolibusz megállóhelye,
o Kossuth Lajos tér M: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Széchenyi utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Zrínyi utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Szende Pál utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Petőfi tér: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Március 15. tér: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Fővám tér M: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Zsil utca: a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye,
o Boráros tér H: a 15-ös és a 115-ös busz végállomása.
4-es és 6-os villamos
Várhatóan 9:05 és 9:35 között a 4-es és a 6-os villamos az Andrássy út lezárása miatt két szakaszon, megosztva közlekedik
• a dél-budai végállomásától csak a Blaha Lujza tér M-ig,
• a Széll Kálmán tér M felől pedig csak az Oktogonig.
Ebben az időszakban a Blaha Lujza tér M és a Király utca között egy ezen a szakaszon ingajáratként közlekedő villamossal lehet utazni.
9-es autóbusz
Várhatóan 9 óra és 9:40 között a 9-es busz két szakaszon, megosztva közlekedik
• a Kőbánya alsó vasútállomás végállomástól csak a Deák Ferenc tér M-ig,
• Óbuda felől pedig csak az Arany János utca M-ig.
Várhatóan 9:45-től 11:15-ig a 9-es busz már a teljes útvonalán közlekedik, azonban a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt a Nyugati pályaudvar és a Bajcsy-Zsilinszky út között a Teréz körút–Podmaniczky utca módosított útvonalon.
15-ös és 115-ös autóbusz
Várhatóan 9 óra és 9:45 között a 15-ös és a 115-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik
• a Boráros tér H végállomástól a Deák Ferenc tér M-ig,
• az Árpád híd M, illetve a Gyöngyösi utca M felől pedig csak a Kossuth Lajos tér M-ig.
Várhatóan 9:45 és 11:15 között a 15-ös és a 115-ös busz már a teljes útvonalán, azonban az Apáczai Csere János utca lezárása miatt
• a Boráros tér H felé a Pannónia utca és a Vértanúk tere között a Szent István körút–Nyugati tér–Teréz körút–Podmaniczky utca–Kálmán Imre utca–Honvéd utca–Báthory utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Szent István körút és a Markó utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 15-ös és a 115-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Szent István körút: ideiglenes megállóhely a Szent István körúton a Pannónia utca kereszteződése után,
o Nyugati pályaudvar M: a 9-es busz megállóhelye,
o Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 70-es és a 78-as trolibusz megállóhelye,
o Honvéd utca: a 70-es és a 78-as trolibusz megállóhelye.
• az Árpád híd M, illetve a Gyöngyösi utca M felé a Kossuth Lajos tér és a Hegedűs Gyula között a Báthory utca–Szemere utca–Kálmán Imre utca–Podmaniczky utca–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Markó utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 15-ös és a 115-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út: a 9-es busz megállóhelye,
o Nyugati pályaudvar M: a 9-es busz megállóhelye.
17-es autóbusz
Várhatóan 9:10 és 10:30 között a 17-es busz a Műegyetem rakpart, a Clark Ádám tér és a Fő utca lezárása miatt módosított útvonalon, a Széll Kálmán téren át közlekedik,
• a Szent Gellért tér M felé a Fő utcától a Csalogány utca–Széna tér–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Műegyetem rakpart–Bertalan Lajos utca–Budafoki út–Szent Gellért tér útvonalon, ezért nem érinti a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 17-es autóbuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Batthyány tér M+H (Csalogány utca): ideiglenes megállóhely a Csalogány utcában a Fő utca kereszteződése után,
o Széna tér: a 39-es autóbusz megállóhelye,
o Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállóhelye,
o Széll Kálmán tér (Csaba utca): az 5-ös és a 39-es autóbusz megállóhelye,
o Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Mikó utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Alagút utca: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
o Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye.
• a Bécsi út/Vörösvári út felé a Döbrentei tér és a Fő utca között a Attila út–Vérmező út–Hattyú utca–Batthyány utca–Fő utca–Batthyány tér útvonalon, ezért nem érinti a Szent Gellért tér M, a Várkert Bazár, a Clark Ádám tér és a Halász utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 17-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Szent Gellért tér M: a 86-os busz Óbuda irányú megállóhelye a Budafoki úton,
o Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
o Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
o Alagút utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállója a Vérmező úton,
o Széna tér: a 39-es autóbusz megállóhelye.
16-os és 216-os autóbusz
Várhatóan 8:50 és 10:40 között a 16-os és a 216-os busz a Lánchíd lezárása miatt az Erzsébet hídon át, az Arany János utca M helyett rövidített útvonalon a Deák Ferenc tér M-ig közlekedik.
• A Deák Ferenc tér M felé tartó buszok a Krisztina tértől az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Károly körút útvonalon közelítik meg a Deák Ferenc teret. A terelt útvonal-szakaszon a 16-os és a 216-os buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
o Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as busz megállóhelye,
o Döbrentei tér: az 5-ös és a 178-as busz megállóhelye,
o Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállóhelye,
o Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as busz megállóhelye,
o Astoria M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as busz megállóhelye,
o Uránia: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 110-es, a 112-es és a 178-as busz megállóhelye,
o Deák Ferenc tér M: a 9-es, a 15-ös és a 115-ös busz megállóhelye.
• A Széll Kálmán tér M, illetve a Dísz tér felé tartó buszok a Deák Ferenc tér M végállomástól a Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér módosított útvonalon haladnak. A terelt útvonal-szakaszon a 16-os és a 216-os buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:
o Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállóhelye a Városháza park oldalán,
o Ferenciek tere M: az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as busz megállóhelye
o Március 15. tér: a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállóhelye,
o Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as busz megállóhelye,
o Palota út, gyorslift: ideiglenes megállóhely a gyorsliftnél.
20E, 30-as, 30A és 230-as busz
Várhatóan 8:50 és 11:30 között a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as busz módosított útvonalon közlekedik.
• A Megyer, illetve Káposztásmegyer felé tartó buszok a Dózsa György út és a Reitter Ferenc utca között az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút–felüljáró módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Damjanich utca/Dózsa György út, a Hősök tere M, a Vágány utca/Dózsa György út és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a felsorolt járatokra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Ötvenhatosok tere (csak a 20E): a 30-as, a 30A és a 230-as busz megállóhelye,
o Zichy Géza utca: a 74-es és a 75-ös trolibusz megállóhelye,
o Vakok Intézete: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o Közlekedési Múzeum: a 70-es trolibusz megállóhelye,
o Kacsóh Pongrác út: a 901-es és a 918-as busz megállóhelye,
o Vágány utca/Róbert Károly körút: a 32-es busz megállóhelye.
• A Keleti pályaudvar M felé tartó buszok a Reitter Ferenc utca és a Dózsa György út között a Mór utca–Szent László út–Vágány utca–felüljáró–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Hermina út–Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Vágány utca/Dózsa György út, a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, valamint a Dembinszky utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a felsorolt járatokra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Kacsóh Pongrác út: a 901-es és a 918-as autóbusz megállója,
o Közlekedési Múzeum: a 70-es trolibusz megállója,
o Zichy Géza utca: a 74-es trolibusz megállója,
o Ötvenhatosok tere: a 30-as, a 30A, a 230-as busz, valamint a 79-es trolibusz megállója.
47-es és 49-es villamos
Várhatóan 9:20 és 10 óra között a 47-es és a 49-es villamos a Szabadság híd lezárása miatt dél-budai végállomásától a Széll Kálmán tér M végállomásra terelve közlekedik, utolsó menetrend szerinti megállóhelyétől, a Rudas Gyógyfürdőtől a 18-as villamossal megegyező útvonalon, valamint megállóhelyek érintésével.
70-es trolibusz
Várhatóan 6:00 és 13:30 között a 70-es trolibusz mindkét irányban az Erzsébet királyné útja–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út–Damjanich utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Olof Palme sétány és a Dvorzsák sétány megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a trolik minden érintett megállóhelyen megállnak.
72-es trolibusz
Várhatóan 9:30 és 11:30 között a 72-es trolibusz nem közlekedik.
75-ös trolibusz
A 75-ös trolibusz az Olof Palme sétány lezárása miatt
• a Jászai Mari tér felé várhatóan 8 óra és 13:30 között a Stefánia út és a Gundel Károly út között az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Zichy Géza utca, az 56-osok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 75-ös trolibuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Ajtósi Dürer sor: ideiglenes megállóhely a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt,
o Vakok Intézete: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o Bethesda utca: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
o Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
o Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelye.
• a Puskás Ferenc Stadion M felé várhatóan 9:30 és 11:30 között a Jászai Mari tér és az Ajtósi Dürer sor között a Hollán Ernő utca–Csanády utca–Lehel tér–Ferdinánd híd–Izabella utca–Dohány utca–István utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Ipoly utca, a Vág utca, a Dráva utca, a Dózsa György út M, a Kassák Lajos utca, a Lehel utca/Dózsa György út, a Vágány utca/Dózsa György út, a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 75-ös trolibuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Hegedűs Gyula utca: a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Lehel tér M (Csanády utca) : a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Ferdinánd híd (Izabella utca) : a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Andrássy út (Vörösmarty utca M) : a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Izabella utca/Király utca: a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Wesselényi utca/Izabella utca: a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Rózsák tere: a 73-as és a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Rottenbiller utca/István utca: a 73-as, a 74-es és a 76-os trolibusz megállóhelye,
o Nefelejcs utca/István utca: a 74-es trolibusz megállóhelye.
9:15 és 11:45 között a Jászai Mari tér és a Dózsa György út M között 75-ös jelzéssel trolibusz-pótló buszjárat közlekedik a 75-ös trolibusz megállóinak érintésével.
83-as trolibusz
Várhatóan 9:20 és 10:10 között a 83-as trolibusz a Közraktár utca Budapesti Corvinus Egyetem előtti részének lezárása miatt a Fővám tér M felé a Kinizsi utca–Lónyay utca–Kálvin tér–Üllői út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Közraktár utca és a Fővám tér M megállót. A terelt útvonalon a járatra a 15-ös busz Czuczor utca és Török Pál utca megállóiban lehet felszállni.
86-os autóbusz
Várhatóan 9:10 és 10:30 között a 86-os busz a Műegyetem rakpart, a Clark Ádám tér és a Fő utca lezárása miatt módosított útvonalon, a Széll Kálmán téren át közlekedik,
• Újbuda felé a Fő utcától a Csalogány utca–Széna tér–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Bertalan Lajos utca–Budafoki út útvonalon, ezért nem érinti a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 17-es autóbuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Batthyány tér M+H (Csalogány utca): ideiglenes megállóhely a Csalogány utcában a Fő utca kereszteződése után,
o Széna tér: a 39-es autóbusz megállóhelye,
o Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállóhelye,
o Széll Kálmán tér (Csaba utca): az 5-ös és a 39-es autóbusz megállóhelye,
o Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Mikó utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Alagút utca: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
o Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye.
• a Bécsi út/Vörösvári út felé a Döbrentei tér és a Fő utca között a Attila út–Vérmező út–Hattyú utca–Batthyány utca–Fő utca–Batthyány tér útvonalon, ezért nem érinti a Szent Gellért tér M, a Várkert Bazár, a Clark Ádám tér és a Halász utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 17-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
o Szent Gellért tér M: a 86-os busz Óbuda irányú megállóhelye a Budafoki úton,
o Szarvas tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
o Dózsa György tér: az 5-ös és a 178-as autóbusz megállóhelye,
o Alagút utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye,
o Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállója a Vérmező úton,
o Széna tér: a 39-es autóbusz megállóhelye.
105-ös busz
Várhatóan 8:30 és 11:40 között a 105-ös busz két szakaszon, megosztva közlekedik
• a Gyöngyösi utca M végállomás felől csak a Mexikói út M-ig,
• az Apor Vilmos tér végállomás felől pedig
o 8:30 és 8:50, majd 10:40 és 11:40 között az Oktogon M-ig,
o 8:50 és 10:40 között a Deák Ferenc tér M-ig. Ebben az időszakban a 105-ös busz a Lánchíd helyett módosított útvonalon az Erzsébet hídon át közlekedik, megállva az érintett megállóhelyeken.
A futóversenyről bővebb információk olvashatók a rendezvény honlapján a http://www.futanet.hu/cikk/30-wizz-air-budapest-felmaraton linken.
 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.
A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Hírek

RSS megtekintés