Átadták a magyar fair play díjakat

A magyar sport- és művészeti élet 19 személyisége részesült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fair play bizottsága által odaítélt díjban. Hat kategóriában – fair play életműdíj, fair play a szabadidősportban, a fair play eszméjének népszerűsítése, fair play cselekedet, a fair play eszmeisége a művészetben, illetve „a sport szolgálatában” – ítélték oda a díjakat. Elismerést kapott a hétfő esti, budapesti gálán többek között Molnár Zoltán sportvezető, szakedző, a Budapesti Sportszolgáltató Központ igazgatója.
 

Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke beszédében emlékeztetett arra, hogy 50 évvel ezelőtt, 1965-ben a magyar sportújságírók kezdeményezésére az akkori sporthivatal hozta létre a Magyar Fair Play Bizottságot, és ez a jubileum emeli a díjátadó értékét.

A díjakat Simicskó István sportért felelős államtitkár adta át, aki kiemelte, hogy a sport rengeteg fontos értéket hordoz magában. A díjazottak között volt Majthényi Szabolcs és Domokos András 11-szeres vitorlázó világbajnokok, Vígh László torna mesteredző, a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán trénere, valamint Kovács István ötkarikás bajnok, amatőr és profi világbajnok ökölvívó, Osváth Richárd kerekesszékes vívó.

A többi kategória díjazottjai: Kónya Imre ügyvéd, Vanek Ákos triatlonos, Szabalics Szilárd labdarúgó, Takács Ferenc egyetemi tanár, filozófus, Pál Ferenc volt válogatott atléta, plébános, Dobszai Jenő edző, pedagógus, Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, játékvezető, Mészáros József vívóedző, bíró, Kausz István öttusázó, vívó, orvos, Vass István Zoltán újságíró, rádiós műsorvezető, Beck Mónika a Magyarország Szív futónagykövete, Rudolf Péter színművész, Mihály Gábor szobrászművész.

MTI

Hírek

RSS megtekintés