Újra lehet Budapesten Moszkva tér

A magyar és az orosz főváros közti együttműködés előkészítéséről egyezett meg moszkvai látogatása során Tarlós István budapesti főpolgármester Szergej Szobjanyinnal, az orosz főváros vezetőjével – írja az MTI. A megállapodást várhatóan 2015-ben fogják aláírni.

Tarlós István elmondta, biztosította Szobjanyint arról, hogy mint azt Budapest évekkel ezelőtt megígérte, méltó helyet találnak a Moszkva tér elnevezésnek a magyar fővárosban – ha nem is a régi helyén.

Az orosz féllel elsősorban várospolitikai kérdésekben akarnak együttműködni, de úgy véli, hogy a várospolitikusok sokat tudnak tenni az egyes országok kapcsolatainak javításáért is, hiszen a diplomáciánál kötetlenebb módon foglalkozhatnak olyan témákkal, melyek az országokat közelebb hozhatják egymáshoz.

Tarlós István elmondta, hogy különösen tetszett neki, ahogy Moszkvában a parkokat, közterületeket fejlesztik, pihenésre alkalmassá teszik.
 
A hármas metró felújításáról azonban nem tárgyalt látogatása során, sem Szobjanyinnal, sem mással és háttérbeszélgetésen sem került szóba az ügy – mondta. Hangsúlyozta, hogy mivel nyílt pályázatot írtak ki a felújításra, amíg az le nem zárul, nem tárgyal senkivel.