Felavatták az óbudai Aquincum Campust

​Átadták a Graphisoft Park új egyetemi negyedét pénteken, ahol az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola kap helyet. Az intézmény viszi a város jó hírnevét és számos külföldi diákot vonz, akiknek tekintélyes része itt is marad - hangsúlyozta Tarlós István főpolgármester a megnyitó ünnepségen. A főváros és az Óbudai Gázgyár történetét felidézve méltatta, hogy a terület komoly szerepet vállal a hazai szellemi kapacitás itthon tartásában.

Graphisoft Park elsőrangú szakmai képzést bonyolított le egyszerre a magyar matematikai hagyományokat és az innovatív üzleti kívánalmakat figyelembe véve, és arra is ügyelt, hogy egy öko-környezet jöjjön létre. Az intézmény viszi a város jó hírnevét és számos külföldi diákot vonz, akiknek tekintélyes része itt is marad - hangsúlyozta Tarlós István. A főváros és az Óbudai Gázgyár történetét felidézve méltatta, hogy a terület komoly szerepet vállal a hazai szellemi kapacitás itthon tartásában. 

A főpolgármester kiváló példának nevezte a parkot a barnamezős területek felélesztése szempontjából is. Jelezte: ez a terület az úttörő, további negyvennégy hasonló ingatlan funkciónélküliségének megszüntetését, kármentesítését tűzték ki célul.

 

A III. kerület egyre fontosabb szerepet kap a főváros egyetemi életében - emelte ki Bús Balázs, Óbuda polgármestere. Mint mondta, megnyugvással tölti el, hogy az egykori ipari műemlék "gondos gazda" kezébe került. A kerület vezetője fontosnak nevezte, hogy a következő években az önkormányzat és a kerületben működő vállalkozások között fennmaradjon és elmélyüljön az a partneri együttműködés, ami a tudásipar, de akár a sport, rekreáció és egyéb más területeken is hozzájárul ahhoz, hogy Óbuda "minél inkább szerethető arcát mutassa".

Az Óbudai Gázgyárat száz éve, 1914-ben adta át Bárczy István, Budapest főpolgármestere. A Graphisoft Park tizenöt éve a gázgyár helyén kezdte meg működését, és a megalakulásától kezdve célja volt a hazai informatikai-műszaki tehetségek Magyarországon tartása. A park kialakításában a hangsúly a zöldterület maximalizálásán és a gépkocsik föld alá rejtésén volt. 

Az alapító Graphisoft után több hazai tulajdonú kis- és középvállalkozás mellett több nagynevű multinacionális cég is ide telepítette fejlesztő- és kereskedelmi központját. Mindezek nagy szerepet játszottak az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola döntésében, hogy az Aquincum Campuson méltó körülmények között folytassa oktatását hatvanöt országból érkező diákjai részére.​​​​​

Hírek

RSS megtekintés