Új rendőrszállót adtak át a fővárosban

A BRFK új rendőrszállója a Róbert Károly körúton

Összesen 52 tiszthelyettes elhelyezésére alkalmas rendőrszállót adtak át Budapesten. A régóta üresen álló, idén nyáron felújított Róbert Károly körút 53. szám alatti épülettel együtt csaknem ezer rendőrnek ad szállást a főváros.

A pénteki megnyitón Tarlós István kiemelte: a rendőrszálló átadása könnyíti a rendőri állomány megtartását. Elmondta: az egykori nővérszállóból kialakított új létesítményben 22 szobát és 2 apartmant alakítottak ki, amelyekben összesen 52 tiszthelyettesnek ad szállást.

A főpolgármester köszönetet mondott a Belügyminisztériumnak és a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak (BRFK) azért, amit Budapest érdekében tesznek, kiemelve a közbiztonság, a hajléktalanprogram, valamint az árvízi védekezés területén nyújtott segítséget. Mint mondta, reményei szerint a tárcával való együttműködés "nem lesz rosszabb a jövőben sem".

 

- A Budapesten működő negyedik szálláshely megnyitásával az a cél, hogy a rendőrök méltó körülmények között tudjanak pihenni, tanulni, felkészülni a szolgálatra – mondta Pintér Sándor. A beügyminiszter felidézte: a BRFK-nál jelentős létszámfejlesztés volt az elmúlt időszakban, s miután az állományt nem tudták fővárosi jelentkezőkből feltölteni, Pest megyéből és más területekről is érkeztek emberek. - Az átmeneti szállásokkal biztosítják, hogy nekik ne kelljen sokat utazni a szolgálat előtt - tette hozzá.   

A több mint 1000 négyzetméteres épületben - a szobák felszerelése mellett - kicserélték a burkolatokat és a fűtési rendszert, valamint parkosították az ingatlan udvarát. A beruházás 260 millió forintból valósult meg.​​​​​​​​​

Hírek

RSS megtekintés