2014. december 19. Viola napja
Az elem jelenleg nincs minősítve. Az elem minősítéséhez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt.1 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.2 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.3 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.4 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A jobb minősítést a TAB billentyűvel állíthatja be. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.5 csillag kijelölve. A küldéshez nyomja le a SHIFT+ENTER billentyűkombinációt. A gyengébb minősítéshez nyomja le a SHIFT+TAB billentyűkombinációt. A SHIFT+ESC billentyűkombinációval kiléphet a minősítésküldési módból.
Ötletpályázatot írt ki a főváros az üres üzlethelyiségek témájában
Ughy Attila városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnok és Finta Sándor főépítész
Fotó: Majtényi Mihály, budapest.hu
 
Ötletpályázatot írt ki a fővárosi önkormányzat az üres üzlethelyiségek kezelésének témájában, a mintaprojekt helyszíne az V. kerületi Kossuth Lajos utca egy szakasza lesz.
 
Ughy Attila, a főváros városképvédelmi és városfejlesztési tanácsnoka hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az elmúlt másfél-két évtizedben átalakultak a vásárlói szokások, a belvárosi földszinti üzletek jó része kiüresedett. Álláspontja szerint erre a városnak választ kell találnia: segítenie kell abban, hogy az üres üzlethelyiségek újra megteljenek funkciókkal. Létrehoznának egy jelrendszert és egy mindenki számára elérhető adatbázist, ami előmozdítaná az üres helyiségek bérbevételét. A helyiségekben - azok átmeneti hasznosításaként - művészek, jótékonysági szervezetek interaktív installációi jelenhetnének meg, illetve helyet kaphatna az úgynevezett civil „pop-up” tevékenység, ami azt jelenti, hogy a további tervek szerint az ingatlanokat lényegében díjmentesen vehetnék igénybe civil szervezetek.

Finta Sándor, Budapest főépítésze azt mondta, ezekkel az eszközökkel új lendületet kaphat a belváros gazdasága. Az ötletpályázatról szólva kifejtette: az egyik elem az adatbázis logójára és a weblap arculatára vonatkozik; az azonosítók egységesen jelennének meg a kiadásra váró üzleteken. A másik elem maga az installáció, ami az üres üzlethelyiségben kapna helyet. A főépítész példaként említette, Kolozsváron régi városképek borítják a portálokat, de van példa arra is, hogy a városlakók az elhelyezett matricákon ötletelhetnek azon, milyen funkciót szeretnének az üzletben.

A másfélmillió forintos díjazású ötletpályázat hétfőn nyílt meg és április 15. a pályamunkák beadási határideje. Az eredményeket április 30-ig hirdetik ki, a későbbiekben kiállításon is bemutatkoznak a pályaművek.

Cimkék:
Videó a tájékoztatóról
 
Ötletpályázatot írt ki a főváros az üres üzlethelyiségek témájában
© Copyright 2010 SiteName MCS2